Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Tolv medarbeidere fra Takeda i Asker løper Oslo Maraton for å bidra til å gi kreftpasienter en bedre hverdag

15. september 2016

Tolv kolleger fra Takeda i Asker deltar lørdag 17. september i Oslo Maraton. Den muligheten har de fått fordi Takeda er fadderbedrift i Aktiv mot kreft. Det er en stiftelse Grete Waitz var med på å stifte i 2007, og som samarbeider med bedrifter om fysisk aktivitet for medarbeiderne og støtte til stiftelsens arbeid for å gi kreftpasienter en bedre hverdag.
Alle de tolv stiller til start til inntekt for Aktiv mot kreft, og det er Takeda som betaler startlisensen. Hele beløpet går til Aktiv mot krefts arbeid for å etablere Pusterom på norske sykehus.
Medarbeiderne stiller til start på ulike distanser, men felles for dem alle er at dette er en god anledning til å kombinere fysisk aktivitet og støtte til en god sak.
– Aktiv mot kreft er en naturlig samarbeidspartner for en bedrift som jobber for bedre helse, sier kommersiell landssjef i Takeda, Ingeborg R. Borgheim.
Samtidig vil vi gjerne ta et tak for å støtte kreftpasienter som er i en vanskelig livssituasjon på sykehus eller hjemme. Takeda er i tillegg et selskap som satser på forskning og utvikling av nye medisiner innen onkologi, og det er naturlig for oss å støtte en aktivitet som kan være med på å gi kreftpasienter en bedre hverdag.
Som ansatte i en fadderbedrift får medarbeiderne hos Takeda tilgang til en nettportal som heter www.sprekere.no, hvor de kan registrere sine aktiviteter, enten manuelt eller via ulike hjelpemidler som skrittellere og pulsklokker.
For hver halve time fysisk aktivitet medarbeiderne registrerer, gir Takeda et beløp til Aktiv mot kreft. Alle aktiviteter teller, og i denne sammenheng teller det like mye å lufte hunden som å trene til maraton.
Takeda var den første fadderbedriften til Aktiv mot kreft. Stiftelsen har som mål å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen, å forebygge kreft gjennom å stimulere til fysisk aktivitet og å støtte prosjekter som kan gi personer med kreftdiagnose bedre livskvalitet.
Den viktigste aktiviteten er å finansiere treningsrom for kreftpasienter på sykehus i Norge, såkalte Pusterom.
– Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Ingeborg R. Borgheim. Våre medarbeidere er fysisk aktive samtidig som aktiviteten genererer penger til å gi kreftsyke en bedre hverdag. Det er en sak vi alle kan identifisere oss med.
Daglig leder Helle Aanensen i Aktiv mot kreft sier det er en styrke å ha med Takeda som fadderbedrift. Det økonomiske er viktig, men like viktig er engasjementet hos de mange medarbeiderne som har så gode forutsetninger for å forstå kreftpasientenes behov.

Kontaktpersoner hos Takeda
Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, 911 80 646