Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Takeda selger sin lungeportefølje til Astra Zeneca

16. desember 2015

Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE: 4502) har i dag annonsert at de har inngått en avtale om salg av sin lungeportefølje til AstraZeneca.
Salget av lungeporteføljen er i tråd med Takedas overordnede strategi og gir rom for økt fokus på våre satsingsområder (først og fremst gastroenterologi og onkologi) samt resten av porteføljen, Samtidig sikrer man at pasientene fortsatt får tilgang til behandlingen.
"Pasientene er Takedas hovedfokus og vi vil i løpet av de kommende ukene jobbe tett med AstraZeneca for å sluttføre plan og tidslinjer for overgangen," sier Christophe Weber, Chief Executive Officer, Takeda Pharmaceutical Company Limited. "AstraZeneca har lang erfaring innen lunge og vil kunne sørge for at flere pasienter som trenger det vil få tilgang til disse viktige medisinene."

AstraZeneca overtar lungevirksomheten inkludert produktene Daxas (roflumilast), Alvesco og Omnaris (ciclesonid). Oppkjøpet vil også omfatte noen regionale og lokale produkter, samt noen substanser under utprøvning. En rekke Takeda ansatte vil bli med over til AstraZeneca i forbindelse med gjennomføringen av salget.

“Dette er en god løsning for norske pasienter”, sier Ingeborg Brude, kommersiell landssjef i Norge. “Vi har funnet en partner som har lang erfaring innen lunge og som vil kunne sørge for at flere pasienter fortsatt får tilgang til disse viktige medisinene”.

Det er viktig for oss å understreke at alle pasienter som i dag bruker Omnaris, Alvesco og Daxas vil kunne fortsette sin behandling som forskrevet.

Den økonomiske effekten av dette salget på regnskapet til Takeda i 2015 er forventet å være minimal.

For mer informasjon, kontakt
Elissa Johnsen
[email protected]
+1 224-554-3185