Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Takeda overlater nøkkelen til Curida

1. juli 2015

1. juli overlater Takeda nøklene til sin fabrikk i Elverum til det nyetablerte selskapet Curida. Det betyr at det fortsatt blir farmasøytisk produksjon i det som populært kalles Pillefabrikken i Elverum. Det betyr også at cirka 50 av de 190 medarbeiderne som arbeidet hos Takeda har en jobb å gå til. Målet er at enda flere av de 190 skal få jobb hos Curida.

Våren 2013 kunngjorde Takeda at for å beholde konkurransekraften, forenkle produksjonsstrukturen og kutte kostnader, skulle fabrikken i Elverum legges ned. Samtidig ble det uttrykt vilje til å bidra til å opprettholde arbeidsplasser i området og aktivt bidra til å finne en kjøper av fabrikken som kunne bidra til arbeidsplasser.
Det gjorde at et stort antall ansatte, umiddelbart etter at beslutningen om nedleggelse ble kjent, etablerte aksjeselskapet Strandmoen Næringsutvikling, som kjøpte fabrikken i oktober 2014. Selskapet heter siden mars i år Curida.

Curida tilbyr leieproduksjon av legemidler, næringsmidler og lignende produkter. Fabrikken er spesialisert på produksjon av flytende produkter og Curida skal fortsette produksjonen til noen tidligere Takeda-kunder.

Takeda er glad for å ha kommet fram til en løsning som vil bidra til fortsatt produksjon og arbeidsplasser i Elverum.

Adm. direktør Bjørn Lie i Takeda Norge sier at det er ekstra hyggelig at Curida i stor grad eies av tidligere Takeda-medarbeidere.

Han og Takeda er imponert over den innsatsen og det engasjementet som medarbeidere i Elverum har vist. Det engasjementet har vært nyttig for å etablere Curida, men det har også vært viktig i forbindelse med Takedas flytting av produksjonen til Polen og Tyskland, samtidig som fabrikken i Elverum fortsatt har levert produkter til mange markeder og samarbeidspartnere.

Kontaktpersoner
Adm. direktør Bjørn Lie, Takeda, telefon 908 33 694
Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, Takeda, telefon 911 80 646