Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Etter 141 års sammenhengende farmasøytisk virksomhet i Norge bytter Takeda Nycomed den 1. juli navn til Takeda AS.
Det begynte i 1874 med apotekeren Morten Nyegaard og hans import av farmasøytiske produkter, og det vokste til det internasjonale konsernet Nycomed, som i 2011 ble overtatt av Takeda. Med navneskiftet blir det tydeliggjort at virksomheten i Norge er del av et globalt fellesskap med søsterselskaper i mer enn 70 land.
Takeda er Norges største leverandør av medisiner og kosttilskudd til norske apotek og som del av Takeda er Takeda Norge blant verdens 18 største farmasøytiske selskaper.
Nycomed har siden starten vært en viktig leverandør til norsk helsevesen, med et bredt spekter av medisiner, og Nycomeds reseptfrie produkter har fast plass i mange norske hjem.
Den arven ønsker Takeda å ta vare på, og kjente merkevarer fra Nycomed skal være med videre. Men nå er den norske virksomheten del av et globalt fellesskap som særlig satser på å utvikle og levere spesialiserte medisiner innen sykdommer på området kreft, mage/tarm og vaksiner. Våre anerkjente reseptfrie merkevarer kommer fortsatt til å bli markedsført med merkenavnet Nycomed.
Adm. direktør Bjørn Lie sier at Takeda Norge skal stå for det beste i norsk kvalitet og historie og japansk grundighet og innovasjon.
Virksomheten i Norge har allerede hatt stor nytte av kompetansen til kolleger i andre Takeda-land. Samtidig har norske medarbeidere fått dele sin kunnskap og erfaring med Takeda-kolleger på flere kontinenter.
– Takeda utvikler medisiner som kan endre livene til pasienter verden over, og som dermed er et viktig bidrag til samfunnet. Medisinske nyvinninger fra Takeda har allerede vært til stor hjelp for norske pasienter. Det gir oss en meningsfylt arbeidsdag, sier Ingeborg Brude, kommersiell landssjef i Takeda.

Kontaktpersoner
Adm. direktør Bjørn Lie, telefon 908 33 694
Kommersiell landssjef Ingeborg R. Brude, telefon 906 76 709
Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, telefon 911 80 646