Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Aktiv mot kreft åpner Pusterom for 
kreftsyke ved Sentralsykehuset i Vestfold

29. september 2015

Medarbeiderne hos Takeda Nycomed har også bidratt.

Stiftelsen Aktiv mot kreft åpner torsdag et nytt Pusterom på Sentralsykehuset i Vestfold. Mange gode krefter står bak, også de 500 medarbeiderne hos Takeda Nycomed har bidratt til at dette tilbudet ble en realitet.
Pusterommet blir innviet av blant andre statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet.
Et Pusterom er et lavterskel trenings- og aktivitetsrom for kreftrammede, og tilbudet er en del av Aktiv mot krefts arbeid for å gi kreftsyke en bedre hverdag. Målet til stiftelsen er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen.
Takeda Nycomed var den første fadderbedriften til Aktiv mot kreft da det i 2007 ble stiftet av Helle Aanesen og friidrettsutøveren Grete Waitz.
– Aktiv mot kreft var en naturlig samarbeidspartner for en bedrift som jobber for et friskere Norge og som er opptatt av at vi ikke kan medisinere oss til et sunnere liv, sier adm. direktør Bjørn Lie i Takeda Nycomed.
Det er nå etablert Pusterom ved 8 av landets sykehus, og det er planer om 7 nye Pusterom ved Ahus, Rikshospitalet (utendørs), Bærum sykehus, Ålesund sykehus, Drammen sykehus, Stavanger Universitetssykehus og Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsøløpet av de neste par årene.
Aktiv mot kreft får en del av sine inntekter fra bedriftsmarkedet ved at medarbeiderne hos fadderbedriftene trener og registrerer treningen i et elektronisk system. Den treningen genererer poeng som igjen gir et økonomisk bidrag fra fadderbedriften til stiftelsens arbeid.
Bjørn Lie i forteller at hans medarbeidere siden 2008 har trent mer og mindre regelmessig, og for hvert poeng som er registrert, har bedriften gitt én krone.
Sammen med faste avgifter og deltageravgift fra et stort antall deltagere på Aktiv mot krefts lag i Oslo Maraton, Birkebeiner-arrangementene og New York City Marathon, har støtten fra bedriften utgjort cirka en halv million kroner i året.
– Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Bjørn Lie. Våre medarbeidere er fysisk aktive samtidig som den aktiviteten genererer penger til å gi kreftsyke en bedre hverdag. Det er en sak vi alle kan identifisere oss med.
Daglig leder Helle Aanesen i Aktiv mot kreft sier det er en styrke å ha med Takeda Nycomed som fadderbedrift. Det økonomiske er viktig, men like viktig er engasjementet hos de mange medarbeiderne som har så gode forutsetninger for å forstå kreftpasientenes behov. Også spredningen av budskapet, nemlig viktigheten av fysisk aktivitet under og etter kreftbehandling, via alle de ansatte hos Takeda Nycomed, er svært viktig, fortsetter hun.


Kontaktpersoner hos Takeda Nycomed
Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, 911 80 646
Adm. direktør Bjørn Lie, telefon 908 33 694