Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Spreke medarbeidere hos Takeda Nycomed i Elverum går StafettBirken

14. mars 2014

Fredag stiller Takeda Nycomed i Elverum med et sterkt lag i StafettBirken på ski. Morten Halvorsen, Heidi Mosether, Øistein Tellnes Svere og Kjetil Aasbakken skal gå de fire etappene som utgjør de 54 kilometerne fra Tingstadjordet på Rena til Birkebeineren Skistadion på Lillehammer. Løypa følger samme trasé som det ordinære Birkebeinerrennet.
Som ofte ellers går medarbeiderne fra Takeda Nycomed på Team AKTIV, laget til stiftelsen Aktiv mot kreft. Det betyr at arbeidsgiveren betaler startkontingenten, som samtidig er en solid støtte til stiftelsens arbeid for kreftrammede.
De aktive medarbeiderne hos Takeda Nycomed trener på mange måter, og mange registrerer treningen i nettportalen GoAKTIV. Den er utviklet av Aktiv mot kreft, som Grete Waitz var initiativtager til.
All trening gir poeng, og for hvert poeng medarbeiderne registrerer på bakgrunn av fysisk aktivitet, gir Takeda Nycomed et beløp til Aktiv mot kreft.
Takeda Nycomed var den første fadderbedriften til Aktiv mot kreft. Stiftelsen har som formål å forebygge kreft gjennom å stimulere til fysisk aktivitet og å støtte prosjekter som kan gi personer med kreftdiagnose bedre livskvalitet. Den viktigste aktiviteten er å finansiere trenings- og aktivitetssentre for kreftpasienter.

Om Takeda Nycomed og Aktiv mot kreft
•God helse er viktig for medarbeidernes egen trivsel. Men god helse er også viktig for de nærmeste, for Takeda Nycomed og for samfunnet. Med GoAKTIV håper bedriften at alle hos Takeda Nycomed får lyst til å trene litt ekstra og bli enda sunnere.
•Takeda Nycomed jobber for et friskere Norge. Da er det logisk å velge en samarbeidspartner som bidrar til at medarbeiderne lever sunnere, mosjonerer mer og forhåpentlig forblir friske.
•Man ikke kan medisinere seg til et sunnere liv, men må selv ta ansvar for egen helse. I tillegg vet vi at kreft angår alle, og med engasjementet i Aktiv mot kreft kan vi også ta et løft for å støtte kreftpasienter som er i en vanskelig livssituasjon på sykehus eller hjemme.
•Bedriftens mål er at så godt som alle hos Takeda Nycomed legger inn data om sin aktivitet på denne nettsiden. De som ennå ikke er fysisk aktive, kan se på GoAKTIV som inspirasjon til å komme i gang,
•Alle former for trening teller. Medarbeiderne hos Takeda Nycomed kan registrere det meste fra yoga og jogging, hagearbeid og trampoline til sykling og bowling. For hvert poeng medarbeiderne registrerer, gir Takeda Nycomed et beløp til Aktiv mot kreft. Dessuten er det premier å vinne. De som deltar i GoAKTIV kan vinne alt fra treningstøy og IPod til fri deltagelse i New York City Marathon.
•Takeda Nycomed har tradisjon for å motivere medarbeiderne til fysisk aktivitet, og medarbeiderne blir oppmuntret til å gå rundt fabrikkbygningen i lunsjen. Det er dessuten treningsmuligheter på jobben og eget bedriftsidrettslag med et bredt spekter av aktiviteter.


Kontaktpersoner hos Takeda Nycomed
Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, telefon 911 80 646
Lagleder Kjetil Aasbakken, telefon 911 97 511