Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

20 deltagere fra Takeda Nycomed til start for TEAM Aktiv i Oslo Maraton

22. september 2014

20 medarbeidere fra Takeda Nycomed stilte til start på TEAM Aktiv i regi av Aktiv mot kreft i Oslo maraton lørdag 22. september. Det er Takeda Nycomed som betaler startlisensen deres på 3 000 kroner pr. deltager. Av det beløpet går store deler til Aktiv mot krefts arbeid for å gi kreftpasienter en bedre hverdag. Den muligheten har våre medarbeidere fått fordi Takeda Nycomed er fadderbedrift i Aktiv mot kreft og på den måten kombinerer fysisk aktivitet og støtte til kreftsaken.

Gjennom Aktiv mot kreft bruker medarbeiderne en nettportal som heter GoAktiv. I GoAktiv registrerer medarbeiderne i Takeda Nycomed all aktivitet. Alle former for trening teller. Medarbeiderne hos Takeda Nycomed kan registrere det meste fra yoga og jogging, hagearbeid og trampoline til sykling og bowling. Og for hvert poeng medarbeiderne registrerer, gir Takeda Nycomed et beløp til Aktiv mot kreft. Jo mer vi registrerer av trening, desto mer penger gir Takeda Nycomed til stiftelsens arbeid. 
Dessuten er det premier å vinne. De som deltar i GoAktiv kan vinne alt fra treningstøy og IPod til fri deltagelse i New York City Marathon.

Takeda Nycomed var den første fadderbedriften til Aktiv mot kreft. Stiftelsen har som formål å forebygge kreft gjennom å stimulere til fysisk aktivitet og å støtte prosjekter som kan gi personer med kreftdiagnose bedre livskvalitet. Den viktigste aktiviteten er å finansiere trenings- og aktivitetssentre for kreftpasienter.
Dette samarbeidet er vinn-vinn, økt fysisk aktivitet for våre medarbeidere som kan være med på å gi bedre helse, samtidig som aktivitetene er til inntekt for en god sak.


Om Takeda Nycomed og Aktiv mot kreft
Takeda Nycomed jobber for et friskere Norge. Da er det logisk at vi velger oss samarbeidspartnere som bidrar til at alle 500 medarbeidere i Takeda Nycomed lever sunnere, mosjonerer mer og forhåpentlig forblir friske. Vi vet også at man ikke kan medisinere seg til et sunnere liv. Man må selv ta ansvar for egen helse. I tillegg vet vi at kreft angår alle, og med vårt engasjement i Aktiv mot kreft kan vi også ta et løft for å støtte kreftpasienter som er i en vanskelig livssituasjon på sykehus eller hjemme. Kreft er en folkesykdom som så godt som alle blir berørt av gjennom egen sykdom eller sykdom hos nærmeste. Derfor er det ekstra meinsfylt for oss å være med på å støtte prosjekter som kan gi personer med en kreftdiagnose bedre livskvalitet.
God helse er viktig for medarbeidernes egen trivsel. Men god helse er også viktig for de nærmeste, for Takeda Nycomed og for samfunnet. 
Samarbeidet med Aktiv mot kreft, som Grete Waitz var initiativtager til, er et vinn-vinn-prosjekt. Våre medarbeidere oppnår bedre helse gjennom fysisk aktivitet, samtidig som aktivitetene gir inntekter til en god sak.
Takeda Nycomed har tradisjon for å motivere medarbeiderne til fysisk aktivitet. Både i Asker og i Elverum blir medarbeiderne oppmuntret til å gå rundt fabrikkbygningen i lunsjen. Det er dessuten treningsmuligheter på jobben og eget bedriftsidrettslag med et bredt spekter av aktiviteter.