Personvernerklæring for nettstedet takeda.com/nn-no

Denne personvernerklæringen gjelder for nettstedet www.takeda.com/nn-no. 

Takeda AS («Takeda») er forpliktet til å beskytte ditt personvern, og vil gjøre sitt ytterste for å beskytte dine personopplysninger i henhold til følgende personvernerklæring for Takeda-nettstedet («Personvernerklæring») som gjelder for personopplysninger som samles inn og behandles om besøkende til dette nettstedet.

Personopplysninger som samles inn og behandles av Takeda

Takeda kan automatisk samle inn følgende informasjon via dette nettstedet:

  • Teknisk informasjon, inkludert IP-adressen som brukes til å koble din datamaskin til Internett, din påloggingsinformasjon, type nettleser og versjon, tidssone, type nettleser-plugin og versjoner, operativsystem og plattform,
  • Informasjon om ditt besøk, inkludert full URL-klikkstrøm til, via og fra dette nettstedet (inkludert dato og tidspunkt), sideresponstid, nedlastingsfeil, hvor lenge du besøker visse nettsider, informasjon om interaksjon med nettsidene (slik som rulling, klikk og holding av musepeker over et objekt), samt metoder som brukes for å gå ut av nettsiden.

Takeda kan kun innhente personopplysninger fra dette nettstedet, slik som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og jobbrelatert informasjon hvis du sender slik informasjon frivillig til oss. Når Takeda samler inn personopplysninger om deg, vil vi informere deg om den forespurte informasjonen er obligatorisk eller frivillig. Hvis du ikke ønsker å gi oss visse opplysninger, kan dette påvirke din bruk av enkelte funksjoner, noe som igjen kan føre til at det blir umulig for Takeda å levere visse tjenester til deg.

Takeda kan også samarbeide med tredjeparter (inkludert forretningspartnere, underleverandører for tekniske tjenester, annonsenettverk, analyseleverandører og søkeinformasjonsleverandører), og kan motta informasjon om deg fra dem.

Juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger

Takeda vil behandle dine personopplysninger for å oppfylle våre legitime forretningsinteresser eller for å oppfylle gjeldende lovgivning.

Slik bruker Takeda dine personopplysninger

Takeda vil bruke personopplysningene som samles inn via dette nettstedet for å:

  • forbedre vårt servicenivå
  • forbedre innholdet på vårt nettsted
  • besvare dine henvendelser, spørsmål og klager
  • oppfylle interne formål, slik som å svare på henvendelser om medisinsk informasjon, produktklager eller behandling av data relatert til bivirkninger.
  • opprettholde et godt forhold til deg som kunde, leverandør eller forretningspartner
  • behandle jobbsøknader

Takeda kan dele dine personopplysninger med andre

Takeda kan dele dine personopplysninger med andre selskaper i Takeda-konsernet når dette er nødvendig for å oppfylle et legitimt forretningsformål eller gjeldende lovgivning. Takeda kan også dele dine personopplysninger med utvalgte tredjeparter, inkludert:

  • Forretningspartnere, leverandører, underleverandører som leverer tjenester til eller på vegne av Takeda, og
  • Analyse- og søkeinformasjonsleverandører som hjelper Takeda med å forbedre og optimalisere dette nettstedet.
  • I tilfeller der Takeda selger eller kjøper virksomheter eller aktiva, kan selskapet offentliggjøre dine personopplysninger til en potensiell selger eller kjøper av slik virksomhet eller slike aktiva,
  • Hvis Takeda, eller en betydelig del av konsernets aktiva, kjøpes opp av en tredjepart, vil personopplysninger lagret av Takeda være én av verdiene som overføres, eller
  • Hvis Takeda er pliktig til å offentliggjøre eller dele dine personopplysninger i henhold til lovgivningen, eller for å håndheve eller anvende brukervilkårene og andre avtalevilkår eller beskytte Takedas, kundenes eller andres rettigheter, eiendom eller sikkerhet. Dette inkluder utveksling av informasjon med andre selskaper og organisasjoner for å hindre svindel og håndheve risikostyring, samt utveksling av informasjon med tilsyns- og helsemyndigheter som bivirkningsrapporter og produktkvalitet.

Når Takeda inngår en avtale med en underleverandør for behandling av personopplysninger, vil selskapet regelmessig overvåke denne underleverandøren for å forsikre oss om at de beskytter og behandler dine personopplysninger på en forsvarlig måte.

Enkelte av Takedas konsernselskaper og/eller tjenesteleverandører kan befinne seg i land utenfor EU/EØS-området («EU/EØS») der personvernnivået kanskje er lavere. Takeda vil sørge for at alle nødvendige sikkerhetstiltak iverksettes, og at alle gjeldende lover og forskrifter følges i forbindelse med slike overføringer. 

Slik beskytter Takeda dine personopplysninger

Takeda vil gjennomføre rimelige og relevante fysiske, administrative og tekniske sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysninger mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, offentliggjøring, endring og ødeleggelse. Selv om vi vil gjøre vårt beste for å beskytte dine personopplysninger, kan vi aldri garantere oss mot tap, misbruk eller endring av informasjon. All dataoverføring skjer på egen risiko.

Dine rettigheter
EU/EØS-borgere har visse rettigheter som datasubjekter. Disse rettighetene inkluderer retten til å: (i) be om innsyn og korrigering eller sletting av sine personopplysninger, (ii) begrense behandling eller innvende mot behandling av sine personopplysninger, samt (iii) retten til å flytte personopplysninger. Bruk kontaktinformasjonen nedenfor hvis du ønsker å utøve én eller flere av disse rettighetene. EU/EØS-borgere har også rett til å klage på behandlingen av sine personopplysninger til sin lokale tilsynsmyndighet (Datatilsynet).

Du har rett til å be om at Takeda ikke håndterer dine personopplysninger for markedsføringsformål. Takeda vil informere deg (før innsamling av dine data) om vi har til hensikt å bruke dine opplysninger til slike formål, eller om vi har til hensikt å offentliggjøre din informasjon til tredjeparter til slike formål. Du kan til enhver tid utøve dine rettigheter for å hindre slik behandling ved å informere Takeda om at du ikke ønsker å motta slik markedsføring. Hvis du ønsker å utøve denne rettigheten, må du bruke «avslutt abonnement»-funksjonen i den relevante kommunikasjonen, eller ta kontakt med oss som beskrevet i avsnittet «Slik kan du kontakte oss».

Hvor lenge lagrer Takeda dine personopplysninger?
Personopplysninger vil kun lagres så lenge dette er nødvendig etter formålene de ble innsamlet, og i henhold til lokal lovgivning og forskrifter samt forretningsbehov.

Annen viktig informasjon 
Vårt nettsted inneholder lenker til tredjeparters nettsteder. Denne personvernerklæringen gjelder ikke for disse nettstedene. Husk å lese personvernerklæringene på alle nettsteder du besøker.

Google Analytics
Takeda bruker Google Analytics, en nettanalyseverktøy som hjelper nettstedeiere med å forstå hvordan besøkende bruker deres nettsteder. Google Analytics-kunder kan se en rekke rapporter om hvordan besøkende bruker deres nettsteder slik at disse nettstedene kan forbedres. Google Analytics samler inn anonym informasjon. Og rapporterer nettstedtrender uten å identifisere individuelle besøkende.

Google Analytics-informasjonskapsler
I likhet med mange andre tjenester, bruker også Google Analytics førsteparts informasjonskapsler for å spore de besøkendes interaksjoner. Disse informasjonskapslene brukes til å lagre informasjon, slik som tidspunkt for besøket, om besøkende har besøkt nettstedet tidligere, og hvilket nettsted som henviste besøkende til det aktuelle nettstedet. Nettlesere deler ikke førsteparts informasjonskapsler på tvers av domener.

Bruk av IP-adresse
Alle datamaskiner og mobilenheter koblet til Internett, blir tildelt et unikt nummer kalt IP-adresse. Slike numre er vanligvis landsspesifikke, og IP-adressen kan ofte brukes til å identifisere landet, fylket/regionen og stedet/byen der en datamaskin er tilkoblet Internett. Google Analytics samler inn IP-adressen til besøkende på nettsteder for å gi nettstedeiere en formening om hvor deres besøkende kommer fra. Denne metoden kalles ofte geolokalisering.

Google Analytics rapporterer ikke den aktuelle IP-adresseinformasjonen til sine kunder. Ved å bruke en metode som kalles IP-maskering, kan nettstedeiere fortelle Google Analytics at de kun ønsker å bruke en del av IP-adressen for geolokalisering. Nettstedeiere har tilgang til IP-adressene til besøkende på sine nettsteder, uavhengig av om de bruker Google Analytics eller ikke.

Personopplysninger
Personopplysninger er informasjon som identifiserer deg personlig, slik som navn, e-postadresse eller faktureringsinformasjon eller andre data som kan kobles til slik informasjon. I henhold til brukervilkårene, som alle Google Analytics-kunder må overholde, forbys sporing eller innsamling av slik informasjon med Google Analytics eller kobling av personopplysninger opp mot nettanalyseinformasjon.

Bruk av Analytics-data hos Google
Nettstedeiere som bruker Google Analytics, har kontroll over hvilke data de tillater Google å bruke. De kan velge om de ønsker at Google skal bruke slike data eller ikke ved hjelp av innstillinger for datadeling fra Google Analytics. Dersom innstillingene tillater det, vil dataene brukes til å forbedre produkter og tjenester fra Google. Nettstedeiere kan når som helst endre disse innstillingene.

Nettlesertillegg for bortvelging
For å gi nettstedbesøkende flere alternativer om hvordan de ønsker at deres informasjon samles inn av Google Analytics, utviklet Google et nettlesertillegg for bortvelging. Nettlesertillegget kommuniserer med Google Analytics JavaScript (ga.js) for å fortelle at informasjonen om nettstedbesøket ikke skal sendes til Google Analytics. Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging Google Analytics hindrer ikke at informasjon blir sendt til selve nettstedet eller til andre nettanalysetjenester.

Les mer om Google Analytics’ nettlesertillegg for bortvelging her

Informasjonskapsler – Helsepersonell-fane Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin. Disse er utviklet for å inneholde en begrenset datamengde om en kunde eller et nettsted, og kan være tilgjengelig enten fra webserveren eller kundens datamaskin. Dette lar serveren levere en nettside som er skreddersydd til en spesifikk bruker eller at selve nettsiden inneholder skript som leser av dataene i informasjonskapselen, slik at din informasjon huskes ved neste besøk på dette nettstedet (eller relatert nettsted).

En informasjonskapsel blir lastet ned på nettleserens datamaskin, slik at  helsepersonell kan navigere fritt i den dedikerte Helsepersonell-fanen, og denne informasjonskapselen blir fjernet når nettøkten avsluttes.

Hvis du ønsker å reservere deg mot slike informasjonskapsler, kan du klikke på «avbryt» når du blir bedt om å bekrefte at du er helsepersonell. Ved å følge denne prosessen, vil du unngå at informasjonskapsler lastes ned på din datamaskin og dersom du reserverer deg, vil du heller ikke ha tilgang til helsepersonell-fanen på nettstedet.

Slik kan du kontakte oss

Du kan kontakte oss for å utøve dine rettigheter, stille spørsmål eller sende klager om Takedas behandling av dine personopplysninger. Takeda vil iverksette hensiktsmessige tiltak for å besvare spørsmål, henvendelser og klager. Takeda vil også svare på slike henvendelser innen tretti (30) virkedager.

Kontaktinformasjon:

Postadresse: Attn: Data Protection Officer, Legal Department, Takeda Pharmaceuticals International AG, Thurgauerstrasse 130, CH-8152 Glattpark-Opfikon (Zuerich), Switzerland.

E-postadresse: dataprivacy@takeda.com

Viktig informasjon

Den norske tilsynsmyndigheten (Datatilsynet) er ansvarlig for at EUs personvernforordning (GDPR) følges i Norge.  For mer informasjon om dine personvernrettigheter, eller hvis du ikke kan løse et problem direkte med oss og ønsker å sende inn en klage, ta kontakt med: postkasse@datatilsynet.no.


Denne personvernerklæringen trer i kraft pr. 1.juli 2018