Takeda i Norge

474675938-800px

Dette er Takeda i Norge

Takeda er et forskningsbasert, globalt selskap med hovedvekt på legemidler som jobber for å bidra til at pasienter over hele verden får bedre helse. Selskapet er til stede i mer enn 70 markeder og satser blant annet innen spesialområder som kreft, mage/tarm og vaksiner.

Takeda AS i Norge er et datterselskap til Takeda Pharmaceuticals Company Limited.

Takeda er en av Norges største leverandører av legemidler. Vi har et bredt spekter av reseptbelagte medisiner til sykehus, spesialister og allmennpraktiserende leger og leverer ledende innovasjon innen gastroenterologi og onkologi. Vi utvikler medisiner som kan endre livet til pasienter verden over, og som dermed er et viktig bidrag til samfunnet. 

Vi vet at fremtiden ligger i spesialiserte medisiner som er rettet mot komplekse og uløste helseproblemer. Med ny kunnskap er det mulig å lage spesialtilpasset behandling for pasientgrupper som ikke får god nok behandling i dag.

Takedas reseptfrie medisiner og kosttilskudd selges i apotek.

Takeda i Norge har kontor i Asker utenfor Oslo og cirka 260 medarbeidere. I Asker har vi også et eget produksjonsanlegg. Der produseres det kalsium tyggetabletter som eksporteres til mer en 50 markeder over hele verden, og kalsium fra Asker er markedsleder i Europa.

Takeda har en lang tradisjon og en sterk posisjon i Norge. Det skyldes at Takeda kjøpte Nycomed i 2011, som har vært en ledende aktør i norsk legemiddelindustri og en viktig del av nordmenns hverdag i over 140 år. Selskapet har skapt, utviklet og produsert flere av landets mest kjente legemidler. Den arven bygger Takeda videre på når vi jobber for bedre helse og et friskere Norge.

Takeda Norge ledes av administrerende direktør Bjørn Lie og landssjef Duarte Marchand.