Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Takeda i Norge

 

Dette er Takeda i Norge

Takeda er et forskningsbasert, globalt selskap som utvikler og markedsfører legemidler som bidrar til å gi pasienter over hele verden bedre helse. Selskapet har virksomhet i mer enn 80 land og satser blant annet innen spesialområder som kreft, mage/tarm, sjeldne sykdommer, nevrologi, immunologi og utvikling av vaksiner.

Takeda AS i Norge er et datterselskap til Takeda Pharmaceuticals Company Limited.

Takeda er en av Norges største leverandører av legemidler. Vi har et bredt spekter av reseptbelagte medisiner til sykehus, spesialister og allmennpraktiserende leger og leverer ledende innovasjon innen gastroenterologi og onkologi. Vi utvikler medisiner som kan endre livet til pasienter verden over, og som dermed er et viktig bidrag til samfunnet.

Vi vet at fremtiden ligger i spesialiserte medisiner som er rettet mot komplekse og uløste helseproblemer. Med ny kunnskap er det mulig å lage spesialtilpasset behandling for pasientgrupper som ikke får god nok behandling i dag.

Takedas reseptfrie medisiner og kosttilskudd selges i apotek.

Takeda i Norge har kontor i Asker utenfor Oslo og cirka 260 medarbeidere. I Asker har vi også et eget produksjonsanlegg. Der produseres det kalsium tyggetabletter, som eksporteres til mer enn 50 markeder over hele verden. Kalsium fra Asker er markedsleder i Europa.

Takeda har en lang tradisjon og en sterk posisjon i Norge. Det skyldes at Takeda kjøpte Nycomed i 2011, som har vært en ledende aktør i norsk legemiddelindustri og en viktig del av nordmenns hverdag i over 140 år. Selskapet har skapt, utviklet og produsert flere av landets mest kjente legemidler. Den arven bygger Takeda videre på når vi jobber for bedre helse og et friskere Norge.

I 2019 kjøpte Takeda legemiddelselskapet Shire. Shire hadde på dette tidspunktet 24 000 medarbeidere rundt om i verden, med leveranse av innovative og spesialiserte legemidler i til sammen mer enn 100 land. I Norden og Baltikum hadde selskapet totalt 170 ansatte, med hovedkontor i Stockholm og lokalkontorer i Danmark, Finland, Litauen og Norge. Oppkjøpet av Shire har styrket Takedas portefølje innen spesialiserte sykdomsområder som hematologi, immunologi, nevrologi, genetiske sykdommer, gastroenterologi og endokrinologi.

Takeda Norge ledes av administrerende direktør Bjørn Lie og landssjef Duarte Marchand.