Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Nøkkelelementene i vår innovasjon

Teknologi, innsikt og lidenskap

Når legen din skriver ut medisiner til deg, er det både rett og rimelig at du legger mer merke til hvor mange tabletter du skal ta og når du skal ta dem enn hva de faktisk inneholder. Dagens legemidler er ofte et resultat av flere tiår med intensiv forskning, utallige fiaskoer på laboratoriet og kanskje et overraskende gjennombrudd – alt før de engang sendes inn til de strevsomme testene som kreves for å få regulatorisk godkjenning.

Hvis du tar en nærmere titt på etiketten og ingredienslisten, vil du nok finne én eller flere av en rekke essensielle stoffer – aktive farmasøytiske ingredienser (API-er) – og det er disse som gir det som i grunn er bare en liten, hvit tablett evnen til å endre livet ditt.

Utviklingen av nye API-er er aldri en rutinefylt prosess. Når potensialet for suksess i blant ikke bare er noen år, men tiår frem i tid, kreves det at våre forskere vedlikeholder både den usedvanlige lidenskapen og det dype engasjementet for oppdraget. Besluttsomhet kreves når man kan forvente seg flere tilbakeslag underveis, og like viktig er fleksibiliteten til å kjenne igjen nye muligheter som kan oppstå fra tilsynelatende fiaskoer.

Som selskap står vi naturligvis forent bak våre forskere i deres oppdrag om å finne nye medisiner, og vi går langt for å støtte dem i deres arbeid med å oppdage og utvikle nye API-er. Våre banebrytende teknologier og globale fasiliteter utvikles konstant for å dra nytte av nye gjennombrudd.

En grunnleggende del av arbeidskulturen vår er at ansatte med flere tiårs erfaring deler sin ekspertise med sine yngre kolleger, og dette spiller en viktig rolle når det gjelder å utvikle sterke samfunnsforhold samt å sørge for at vi vedlikeholder kvaliteten på våre produkter.

Fra laboratoriet til pasienten

Når en API har blitt utviklet, raffinert og testet, er den neste utfordringen å produsere den i stor skala. Nøyaktig oppmålte kombinasjoner av pulver og væsker settes inn i gigantiske reaktorer med plass til opptil 3000 liter på et klinisk rent rom. Dette varmes opp, filtreres og tørkes for å skape sluttproduktet. Én eneste produksjonssyklus kan produsere 100 kilo av en API, noe som tilsvarer rundt 10 millioner tabletter hvis hver tablett inneholder 10 milligram av stoffet.

Når disse tablettene har blitt produsert – med en nøyaktig kontrollert mengde API – vil de gå gjennom automatiske emballasje- og testprosesser før de til slutt går inn i distribusjonskjeden. Det er kun etter denne langvarige prosessen at de til slutt kommer til deg.

Ingen etikett på en flaske med tabletter vil noen gang være stor nok til å fortelle hele historien bak utviklingen av legemiddelet. Den kan i stedet bare liste opp API-ene som er i den – men du vil vite at det er mye mer som står bak enn man skulle tro.