Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Hvordan man eldes med stil

Nå som vi feirer 235-årsjubileet vårt, tenker vi på måtene bedriften vår har utviklet seg på og deler noe av visdommen vi har opparbeidet oss underveis.

Svært få mennesker kan si at de har vært vellykket i alle faser av livet. Det samme gjelder i bedriftenes verden – ikke alle bedrifter kan holde seg like vellykkede over tid. Det kreves en ærlig og pragmatisk tilnærming for å være i stand til å utvikle seg for å imøtekomme kundenes behov. I løpet av hele Takedas historie har vi vært tro mot våre røtter samtidig som vi har vært åpne for nye tilnærminger – og vi liker å tro at vi har gjort det med stil.

Her er svaret på hvordan bedrifter kan eldres med stil:

Forny, forny, forny

Man bør alltid strebe etter å forbedre sin personlige vekst – og bedrifter bør aldri være fornøyde med det samme gamle heller, uansett om det gjelder produktutvalget, måten du tjener pasientene på, måten teamene dine samarbeider med hverandre eller måten du hjelper lokalsamfunn på verden rundt. På Takeda tar vi alltid grep for å fornye oss på slike viktige områder, og vi fortsetter med å utvikle prosesser og produkter som fungerer mer effektivt.

Husk hvem du er

Å være komfortabel med deg selv og å holde fast på prinsippene dine vil bare være en fordel for deg. Vi driver under en bedriftsfilosofi som vi kaller «Takeda-isme», som veileder oss i våre beslutninger og opplyser vår kultur. Det handler om å utføre vår virksomhet med integritet –rettferdighet, ærlighet og utholdenhet– og disse underliggende verdiene står bak vår suksess. Det lønner seg alltid å være tro mot din egen moralfilosofi.

Se i speilet

Noen ganger må man være ærlig med seg selv og innse noen tøffe sannheter. Det har alltid vært viktig for oss å utfordre oss selv til å vokse, å styrke evnene våre og å tjene pasientene på en bedre måte. Noen ganger må vi ta et steg tilbake og si «Dette fungerer ikke, vi må fikse det.» Andre ganger sier vi «Dette fungerer veldig bra i denne delen av verden. La oss prøve det på andre steder.» Å være ærlig om hvem vi er som selskap har ikke bare hjulpet oss med å bli sterkere med årene, men har også gitt oss evnen til å ta bedre beslutninger for bedriften vår.

Få gode venner

Å være en god partner og å velge gode partnere er utrolig viktig, ikke bare for personlig vekst på lang sikt, men også for bedriftens vekst. Vi er i stand til å tjene flere pasienter på grunn av våre partnere. Forskningsorganisasjoner, universiteter, advokatorganisasjoner, ideelle organisasjoner – dette er bare noen av partnerskapene vi har dannet i løpet av årene. Vi ville ikke ha vært i stand til å utvikle oss som bedrift uten dem.

Alt handler om menneskene

Når alt kommer til alt, er vi mennesker som tjener andre mennesker. På Takeda er pasienten, kunden og våre ansatte alltid hovedfokuset i alt vi gjør, fordi mennesker kommer i første rekke. Det glemmer vi aldri.