Enable AccessibilityEnable Accessibility

Takeda huldigt nieuw hoogwaardig magazijn in België in om haar wereldwijde bevoorradingsactiviteiten te verbeteren

18 April 2024
  • Eén centraal logistiek gebouw voor de bevoorradingsactiviteiten van Takeda in Lessines, om patiënten wereldwijd beter van dienst te zijn
  • Een nieuw magazijn ontworpen om te functioneren met een netto-nuluitstoot van broeikasgassen (BKG), ter ondersteuning van Takeda's duurzaamheidsambities
  • Een sterk geautomatiseerd en gedigitaliseerd magazijn van de toekomst voor meer veiligheid en welzijn van werknemers

Lessines, België, 18 april 2024 – Takeda (TSE:4502/NYSE:TAK) huldigt vandaag met trots haar bekroonde magazijn in Lessines (Henegouwen) in. Daarmee zet ze een nieuwe standaard voor duurzame en digitale bevoorradingsoplossingen. Het magazijn is strategisch gepositioneerd als een one-stop logistiek gebouw op de productiesite voor uit plasma afgeleide therapieën. Door de opslagcapaciteit op de site te consolideren, vergroot Takeda de veerkracht van haar toeleveringsketen. Dat leidt tot kortere doorlooptijden voor haar producten, waardoor een snelle toegang tot hoogwaardige behandelingen voorzien kan worden voor meer dan 250.000 patiënten in 80 landen en regio's.

Het magazijn, ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de hoogste milieunormen, optimaliseert het primaire energieverbruik en wordt aangedreven door 100 procent hernieuwbare energie. Door de centralisatie van de opslag op de productiesite, wordt jaarlijks 330.000 km aan vrachtwagenritten vermeden. De totale koolstofvoetafdruk van de site wordt op die manier met tot 1.700 ton CO2 per jaar verminderd. Dit initiatief sluit aan bij het bredere doel van de site om tegen 2030 een productiesie met een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te worden in haar activiteiten, en dit ter ondersteuning van Takeda's wereldwijde netto-nuldoelstelling.

De totale oppervlakte beslaat 6.700 vierkante meter, wat overeenkomt met een opslagcapaciteit van bijna 12.000 palletten. Het magazijn is uitgerust met de nieuwste technologie en infrastructuur om een efficiënte opslag, behandeling en distributie van de producten te garanderen. Het magazijn maakt deel uit van de Factory of the Future, en integreert geavanceerde automatisering en digitale technologieën, gebruikmakend van het private 5G-netwerk voor optimale connectiviteit. Door gebruik te maken van autonome drone-inventaris, autonome mobiele robots (AMR's) en geavanceerde radiofrequentie-identificatie (RFID)-systemen voor verbeterde tracking en monitoring, zorgt Takeda voor een snelle en nauwkeurige afhandeling van de voorraad. Geavanceerde apparatuur uitgerust met veiligheidsverbeteringen zoals antibotsingsdetectie zorgt voor een veilige werkomgeving en een beter welzijn.

"We zijn opgetogen met deze officiële inhuldiging van ons on-site gebouw voor logistieke operaties. Het is een bewijs van onze toewijding aan patiënten, milieubeheer en baanbrekende technologieën op dit gebied", aldus Thomas Wozniewski, Global Manufacturing and Supply Officer bij Takeda. "Door gebruik te maken van de kracht van automatisering en digitalisering, brengen we niet alleen een revolutie teweeg in het beheer van de toeleveringsketen, maar dragen we ook tastbaar bij aan ecologische duurzaamheid. Tegelijkertijd voldoen we aan de stijgende vraag naar plasma-afgeleide therapieën. Deze investering in logistieke infrastructuur sluit aan bij Takeda's wereldwijde inzet om geavanceerde technologieën en duurzame praktijken in te zetten op onze productielocaties."

Geoffrey Pot, General Manager Operations op de site in Lessines, legt uit: "We zijn verheugd met de uitbreiding van onze bevoorradingsactiviteiten om patiënten wereldwijd beter van dienst te zijn. Dit nieuwe state-of-the-art magazijn, werd intussen reeds erkend met de prestigieuze titel 'Logistiek gebouw van het jaar' in 2023. Het markeert een belangrijke mijlpaal in ons traject. Onze inzet voor ecologische duurzaamheid gaat veel verder dan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk in transport en logistiek. We richten ons op het minimaliseren van onze ecologische impact bij alle activiteiten op onze productielocatie. Dit omvat initiatieven zoals waterrecycling en -hergebruik, verbeterd afvalbeheer, bevordering van biodiversiteit, gebruik van hernieuwbare energie en bevordering van het bewustzijn van milieuvriendelijke praktijken. Deze inspanningen onderstrepen onze niet-aflatende inzet om prioriteit te geven aan duurzaamheid in onze strategie en dagelijkse activiteiten."

De inhuldiging van een magazijn met een netto-nuluitstoot van broeikasgassen is een keerpunt in de evolutie van de wereldwijde logistiek en zet een nieuwe standaard voor ecologische duurzaamheid en efficiëntie. Takeda bevestigt opnieuw zijn positie als leider in haar branche bij het stimuleren van positieve verandering voor de planeet en de samenleving.

Over Takeda

Takeda richt zich op het creëren van een betere gezondheid voor mensen en een betere toekomst voor de wereld. We streven ernaar om levensveranderende behandelingen te ontdekken en te leveren in onze belangrijkste therapeutische en zakelijke gebieden, waaronder gastro-intestinale en ontstekingsziekten, zeldzame ziekten, plasma-afgeleide therapieën, oncologie, neurowetenschappen en vaccins. Samen met onze partners streven we ernaar de patiëntervaring te verbeteren en een nieuwe grens van behandelingsopties te bevorderen via onze dynamische en diverse pijplijn. Als toonaangevend, op waarden gebaseerd, R&D-gedreven biofarmaceutisch bedrijf met hoofdkantoor in Japan, laten we ons leiden door onze toewijding aan patiënten, onze mensen en de planeet. Onze medewerkers in ongeveer 80 landen en regio's worden gedreven door ons doel en zijn gebaseerd op de waarden die ons al meer dan twee eeuwen definiëren. Ga voor meer informatie naar www.takeda.com.

Over de wereldwijde productiesite van Lessines

Takeda in Lessen (Lessines) heeft meer dan 1.200 werknemers, van 23 nationaliteiten, die zich toeleggen op het tijdig aanleveren van uiterst hoogwaardige producten aan – momenteel – meer dan 250.000 patiënten in 80 landen wereldwijd per jaar. Deze vestiging staat ten dienste van patiënten met zeldzame ziekten en andere bijzondere aandoeningen. Het is een "Centre of Excellence" voor de zuivering van immunoglobulinen, met vul- en verpakkingscapaciteit voor uit plasma afgeleide therapieën en verpakkingscapaciteit voor hematologieproducten voor patiënten in meer dan 80 landen.

Contacten met de media:

Véronique Goethals

Communicatieverantwoordelijke Lessines

Mobiel: +32 496 442 286

[email protected]

Stefaan Fiers

Hoofd Corporate Communications & Public Affairs België

Mobiel: +32 476 769 077

[email protected]

C-ANPROM/BE/CORP/0045 – April 2024