Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Takeda arrangerte Fun Olympics på Rikshospitalet

6. desember 2023

For 5. gang arrangerte Takeda Fun Olympics for barn på Rikshospitalet.

Fun Olympics handler om å skape et øyeblikk av glede for barn som ligger på sykehus. Takeda har behandlinger for sjeldne sykdommer som ofte innebærer at pasienter tilbringer mye tid på sykehus både for utredninger og behandlinger. Vi i Takeda ønsket å sette fokus på, og gjøre noe, for på barn som tilbringer mye tid på sykehus.

Fun Olympics består av enkle øvelser som bowling, dart, golf, musikk quiz, yatzy, blikkboks, ringspill, ping pong og fiskespill. Øvelsene er tilpasset og kan utføres av alle; også for de som ligger i en sykeseng.

Under Fun Olympics den 23. november ble det servert pizza og brus, samt delt ut medaljer, diplom og godteposer til alle som deltok. Takeda er fadderbedrift til Aktiv mot kreft, som bidro med populære premier. I forkant av arrangementet arrangerte vi tegnekonkuranse på fritidsklubben på Rikshospitalet og vinneren fikk tegningen sin trykket på diplomene. Takeda inviterte også med søsken, foreldre og andre pårørende slik at barna kunne dele opplevelsen med sine nærmeste.

Anders Brørby er aktivitetsleder ved Barne- og ungdomsprogrammet ved Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus (SBUP), og han synes Fun Olympics er et positivt tiltak:

- Fun Olympics er et flott arrangement som synliggjør noen av de viktigste tingene i møte med barn og unge på sykehus: mestring, fokus på det friske og normalitet. Arrangementet gir pasientene og deres pårørende et viktig friminutt fra sykehushverdagen, og det er en flott arena for lek og mestring. Her spiller diagnose ingen rolle, og alle er hjertelig velkomne med et friskt fokus. Vi er veldig takknemlige og glade for at Takeda bidrar med dette flotte arrangementet, som har blitt en herlig tradisjon – til stor glede for våre pasienter og deres familier, sier Brørby.

Takeda er stolte over å skape et øyeblikk av glede for barn som ligger på sykehus. Fun Olympics er en aktivitet som samler de ansatte, og som styrker og utvikle oss som et team.

- Det føles godt å gi barna på Rikshospitalet noe annet enn sykdom å tenke på i noen timer. Som Takeda-ansatt reiser jeg derfra med gode minner og ekstra takknemlighet for alt jeg har. Fun Olympics øker samholdet og styrker kulturbyggingen i Takeda, sier Andreas Hermansen, medisinsk rådgiver, gastroenterologi.

Denne glade gjengen arrangerte Fun Olympics for barn på Rikshospitalet på vegne av Takeda.


Fun Olympics Logo

Anders Brørby

Anders Brørby, aktivitetsleder ved Barne- og ungdomsprogrammet ved Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus (SBUP).

Andreas Hermansen

Andreas Hermansen, medisinsk rådgiver i Takeda.

Child in action.

Barn i lek under Fun Olympics.