Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Koki Sato utnevnt til ny landssjef i Takeda Norge og Head of Takeda Nordics

6. november 2023

Koki Sato er utnevnt som ny landssjef for Takeda Norge. Han overtar også ansvaret for selskapets kommersielle virksomheter i Danmark, Finland, Norge og Sverige som Head of Nordics.

Sato har vært ansatt i Takeda siden 2003, og i løpet av karrieren har han fått stadig økende ansvarsområder som spenner over en rekke land og funksjoner.

Etter at han fungerte i en regional rolle i Emerging Markets i 2012, har han utøvd en rekke lederroller blant annet som landssjef for Belarus, General Manager for Ukraine-klyngen og General Manager for Takedas virksomhet i India. I forkant av tiltredelsen som landssjef i Takeda Norge, var han Corporate Strategy Officer og CEO Chief of Staff ved Takedas hovedkontor i Tokyo, Japan.

Sato ser frem til sin nye rolle: - Takeda har vært gjennom en spennende reise i Norden de siste årene. Dette gjelder både vår transformasjon til å bli et forskningsdrevet, digitialt biofarmasøytisk selskap, samt vårt tverrsektorielle samarbeid med ulike interresenter for å levere innovasjon til pasientene.

Utnevnelsen kommer på et tidspunkt da Takeda Norge flytter inn i nye lokaler i Asker, Viken.

- Timingen kunne ikke vært bedre, sier Sato.

- Målet vårt er å bygge et fleksibelt og inkluderende arbeidsmiljø, som fremmer verdiene våre og øker trivselen til de ansatte. Vi tror at vårt nye kontor, som er designet med mer åpne og samarbeidsorienterte løsninger, vil legge ytterligere til rette for meningsfulle interaksjoner ansikt til ansikt, samt akselerere læring og drive innovasjon. Jeg er stolt av å kunne starte på denne spennende reisen sammen med våre kolleger.

Pressekontakt

Eli Synnøve Gjerde

Patient Advocacy Lead, External Affairs

Telefon: +47 402 19 735

E-post: [email protected]

Om Takeda

Takeda fokuserer på å skape bedre helse for mennesker og en lysere fremtid for verden. Vi er et forskningsdrevet, globalt biofarmasøytisk selskap som har som mål å utvikle og markedsføre livsendrende behandlinger innenfor våre hovedterapiområder, som inkluderer gastrointestinale sykdommer og inflammasjon, sjeldne sykdommer, plasmaderiverte terapier (PDT), onkologi, nevrovitenskap og vaksiner.

Sammen med våre partnere er vår ambisjon å forbedre pasientopplevelsen og fremme en ny standard av behandlingsalternativer gjennom vår dynamiske og mangfoldige pipeline.

Som et ledende verdibasert, R&D-drevet biofarmasøytisk selskap med hovedkontor i Japan, er vi drevet av vårt engasjement for pasientene, våre ansatte og planeten. Takedas mer enn 50 000 ansatte i omtrent 80 ulike land og regioner drives av vårt formål og er forankret i verdiene som har definert selskapet i mer enn to århundrer.

For mer informasjon, besøk www.takeda.com.