Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Takeda feirer Aktiv mot krefts første ti år med pengegave

18. september 2017

Den 23. september feirer Aktiv mot kreft sine første ti år. Stiftelsen ble etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007 og har som mål å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. Det har resultert i 16 Pusterom (treningssentre for kreftpasienter) ved norske sykehus, utdannelse av cirka 270 AKTIVinstruktører, bidrag til forskning på trening og kreft i Norge og i USA, utdannelse av kreftleger og sykepleiere i Etiopia og innkjøp av en PET/CT-skanner som gave til Oslo universitetssykehus i 2011.
Pusterommene har gjort at flere pasienter har fått tilgang til treningssenter på behandlingsstedet. Treningsrommene blir kalt Pusterom, fordi brukerne her både kan øke pulsen og pusten, men også som et pusterom fra en vanskelig hverdag. På Pusterommene får kreftpasientene kyndig veiledning av fagpersoner i et sosialt og trivelig miljø.

Asker-bedriften Takeda (tidligere Nycomed) var den første av Aktiv mot krefts 18 bedriftsfaddere og har vært med siden januar 2008. Nå har Takeda gitt Aktiv mot kreft 20 000 kroner i bursdagsgave og oppfordrer de øvrige fadderbedriftene og andre næringslivsaktører til å følge eksempelet og gi stiftelsen en bursdagsgave.

I alle de ti årene har det gått midler fra Takeda til Aktiv mot kreft. Medarbeidere som trener samler poeng de registrerer på nettportalen www.sprekere.no. For hver halve time fysisk aktivitet medarbeiderne registrerer, gir Takeda et beløp til Aktiv mot kreft.

– Det har fra første dag vært meningsfylt for oss å støtte Aktiv mot kreft, sier kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt hos Takeda. - Det ligger svært nær for oss å være med på tiltak som stimulerer til fysisk aktivitet og å støtte prosjekter som kan gi personer med kreftdiagnose bedre livskvalitet. Nå håper vi at vi kan motivere andre virksomheter til å støtte Aktiv mot kreft på en måte som passer for dem.

Aktiv mot kreft feirer bursdagen med å ta Pusteroms-aktivitetene ut og inviterer store og små til AKTIVdagen i ti klatreparker rundt om i Norge.

– Vi gleder oss til å feire jubileet vårt med AKTIVdagen og gi alle som vil, en gratis, morsom dag i full aktivitet, sier daglig leder Helle Aanesen i Aktiv mot kreft. Hun minner om at fysisk aktivitet kan bidra til å redusere uønskede bivirkninger og gi økt utholdenhet, styrke og overskudd. Men viktigst av alt; det bidrar til å bygge mestringsfølelse og øke livskvaliteten, både hos kreftpasienter og andre.

Kontaktpersoner
Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, Takeda AS, telefon 911 80 646