Aktiver tilgjengelighetAktiver tilgjengelighet

Vår fabrikk i Asker

I Asker har Takeda en moderne, automatisert tablettfabrikk for produksjon av kalsium og vitamin D-tyggetabletter.

Takedas tyggetabletter ble utviklet i Asker i 1985, og utgjør i dag en bred portefølje av kalsiumprodukter. Fabrikken produserer kalsium tyggetabletter med og uten D-vitamin, i ulike styrker og smaker. Noen av variantene er reseptbelagt.

Kalsiumtabletter brukes ved behandling og forebygging av benskjørhet eller osteoporose. Rundt halvparten av alle kvinner og en tredjedel av alle menn får osteoporose.

I løpet av de snart 40 årene siden Nycomed lanserte de første kalsiumtablettene, er det produsert over 35 milliarder kalsiumtabletter i Asker. Dette tilsvarer over 50 000 tonn. I 2020 ble det produsert 1,5 milliarder tabletter ved fabrikken. Det tilsvarer 2200 tonn og 20 millioner pakninger. Eksporten til mer enn 40 land utgjorde 97 prosent, og de største markedene er Storbritannia, Frankrike og Nederland.

Staben ved fabrikken består av 165 erfarne medarbeidere med ulik faglig og etnisk bakgrunn.

Fabrikken til Takeda ligger i Asker, cirka 25 kilometer fra Oslo. Den dekker et tomteareal på 43 000 kvadratmeter, mens bygningsarealet utgjør 23 000 kvadratmeter. Det første bygget er fra 1967. Det investeres løpende i oppgradering av fabrikken.